Elma

CHIAROSCURO – frizeri su istinski umjetnici

Dobiti željenu boju je proces koji počinje još u školi. Kako tako davno? Prvi doticaj s bojama je u teoriji. Učimo kako se boje numeriraju, kakve odsjaje nude, šta dobivamo kojom kombinacijom. Sve to nam se slaže u glavi do prvog miješanja boja i apliciranja na kosu. I tako godinama nakon hiljada i hiljada ofarbanih kosa iskustvo nam sa onom teorijskom podlogom daje neku kompletnu sliku. Razlika između dobrog i maestralnog koloriste je u tome koliko mu je široka ta slika i koliko je hrabar da je proširi dalje. 

2023. godina je od njenog početka obilježena dolaskom nove INOA boje. Čekala sam je i dočekala da budem prva koja će je u Bosni i Hercegovini isprobati. Veliki sam zaljubljenik u Inou, u njenu moć prekrivanja i sjaj koji daje. Tako sigurna za kosu a idealna za frizere jer su mogućnosti nepregledne. Kao i svemu tako sam i ovome prišla sa puno osjećaja. Kao malo dijete vesela zbog noviteta koji držim u rukama krenula sam graditi boju na način koji to inače radim ai kombinirajući još više tonova i dogodilo se čudo baš kakvo sam i zamislila.

Dobiti dubinu, volumen i samim time dati kosi život ne mora biti zadatak samo pramenova. Postoje sigurniji i za kosu zdraviji načini kako da kosa ima prirodno nijansiranje. Moj način je CHIAROSCURO.  Slikarska tehnika koju je i veliki Leonardo Da Vinci jednako kao i brojni drugi umjetnici 17. i 18. vijeka koristio na platnu. Svi znate za Djevojku sa bisernom naušnicom, nizozemskog slikara Vermeera, i ona je nastala ovom tehnikom. Igre svjetla i sjene, tamnijih i svjetlijih tonova i njihovih većih i manjih kontrasta dovest će do višedimenzionirane kose. Nanošenjem boje od korijena prema vrhovima u sekcijama dobit ćemo pramenove bez da posvjetljujemo kosu. Nova INoa je kremastija i mazivija i puno lakše se nanosi. Sa još više nijansi daje veće mogućnosti i rezultati nas svaki put mogu iznova zadiviti. 

Igrajte se bojama – to je jedini pravi recept. 

 

Voli vas vaša Elma

TOP
Arrow Chevron

SHOPPING BAG 0

RECENTLY VIEWED 0

Moj Račun
Wishlist
Wishlist
Login
Create an account

Na vaš email ćemo poslati poveznicu za kreiranje nove zaporke.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our pravilima privatnosti.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.