Dobrodošli na novi website Ogledalce.ba
NOVOSTI

KANSO – ljepota jednostavnosti u Ogledalcu

Protekla dva dana smo salon Ogledalce pretvorili u učionicu i marljivo upijali znanje. Ugostili smo u svom prostoru Kanso Academiu iz Zagreba vrhunske edukatore u području tehnika šišanja. 

Kanso na japanskom znači ljepota jednostavnosti u kojoj dominiraju prirodni materijali. Edukatorski tim Ivan Jagarčec i Marina Bukovac Jagarčec prenose znanje upravo tako – japanski precizno, tačno određeno prema prirodi glave i kose. Bez daha smo dva dana upijali sve što nam govore. Lakoća kojom su prenosili teoretski dio nas je toliko ohrabrila da smo jedva čekali probati. Na prvu smo bili neobični sami sebi, jer nakon toliko godina iskustva i rada imate osjećaj da prvi put šišate i da prvi put držite makaze u rukama. Kako smo se opuštali tako smo dolazili do novih rješenja za želje i potrebe klijenata. 

Ovo iskustvo nas je obogatilo na više razina. Još uvijek smo pod dojmom i oduševljeno pričamo što smo sve prošli. Sadržajem se činilo kao da je trajalo puno duže od dva dana a opet kad je završilo htjeli smo još. Zapravo idealna kombinacija za edukaciju. Znanje usvojeno na toliko zanimljiv i jednostavan način da smo ostali željni još. 

Ovo je tek početak suradnje naše dvije kuće i radujemo se svemu što je pred nama. 

Kako su naše stilistice doživjele edukaciju čitajte ispod.

Elma Hadžifejzović: ”Sve što sam naučila i radila cijeli život raščlanili su mi na proste faktore, geometrijski precizno objasnili i olakšali daljnju primjenu. Sjajan tim edukatora.”

Amina Čulić: ”Teško je bilo povjerovati da toliko toga možemo naučiti u dva dana, ali kada na svako ”zašto” imate i jasan odgovor ”zato” vrlo lako sve to razumijete, zapamtite i primjenite.”

Nermina Halilović: ”Oduševljena sam njihovim pristupom i odnosom prema nama. Bili su jako detaljni, smireni i sve su nam objašnjavali korak po korak. Meni je ovo bila najbolja edukacija na kojoj sam ikad bila.”

Lejla Hadžiefendić: ”Jako detaljno i profesionalno. Ivan I Marina su divine, puni strpljenja i razumijevanja. Jedna o najboljih edukacija i super je što je trajala dva dana da ”provarimo” sve što smo vidjeli i radili.”

 

 

1
0